Похід журналістів у політику: чим це закінчиться

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Коли журналіст заявляє, що йде в політику, де не існує якісних організаційних форм, в яких би він міг сповідувати цінності та принципи, про які щонайменше заявляв, то країна втрачає журналіста із заявленими цінностями.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політичний аналітик Валентин Краснопьоров, передає «Слово і Діло».

«У нашому випадку країна втрачає журналіста із заявленими цінностями й отримує політика без можливостей, який начитався казок про героя-одинака. Або ж отримає чергового політика в традиційній політичній системі. Зрозумівши, що все до цього було лукавством», – зазначив Краснопьоров.

Все тому, що політика – це боротьба організацій, додав він.

Якщо вже так сталося, що в країні політичні організації поки що не дуже чисті, то потрібно йти в інші форми, де можна організовуватись, уточнив аналітик.

Журналіст Гнап іде в політику: реакція соцмережДмитро Гнап іде з журналістики в політику. Він збирається взяти участь у виборах до парламенту.

«Бізнес, громадськість, медіахолинги, стан і кількість яких є базисним фактором впливу на політику. Можливо, органи місцевого самоврядування, де вже є вікно для дій. А поки на місцях не існує організованих форм громадян, які сповідують цінності свободи й демократії, цей весь рейтинг телевізійний нічого не дасть. Як і індивідуальний похід у політику», – підкреслив експерт.

«Спочатку організація, потім – делегування від неї. Взаємодія з іншими організаціями. І далі політика. Тоді буде діло», – пояснив він.

На його переконання, якщо в політику йде людина, а не організація, це не матиме сенсу й впливу.

«Тут три варіанти: піти в політику й нічого не отримати, піти й стати черговим політиком системи або піти в поля», – резюмував Валентин Краснопьоров.

Нагадаємо, журналіст-розслідувач Дмитро Гнап оголосив, що йде в політику. Він візьме участь у парламентських виборах і готовий взяти участь у президентських праймеріз.

Як на його рішення відреагували в соціальних мережах – в огляді «Слова і Діла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: