Журналіст Гнап іде в політику: реакція соцмереж

Читать на русском

Дмитро Гнап іде з журналістики в політику. Він збирається взяти участь у виборах до парламенту.
Слово і Діло

Журналіст-розслідувач Дмитро Гнап оголосив про те, що йде в політику. Він візьме участь у парламентських виборах і готовий взяти участь у президентських праймеріз.

Своє рішення Гнап пояснив тим, що колишні журналісти в політиці зробили чимало, проте могли би більше, якби їх не було так мало у владі. «Таким чином, я ухвалив рішення залишити журналістику. І йти в політику. Тому що я можу зробити ще тисячу журналістських розслідувань. Викрити ще дві тисячі корупціонерів. Але бачу, як рік за роком вони дедалі спокійніше себе почувають. І нахабно сміються тобі в обличчя, знаючи, що навіть втративши посаду, влаштують туди свого кума, через якого будуть так само красти наші податки й наше спільне майно», – розповів Гнап.

Як на його рішення відреагували в соціальних мережах – в огляді «Слова і Діла».

«У нинішній Раді стільки шлаку, стільки випадкових людей, які навіть не знають, на якому поверсі проходить засідання їхнього комітету. А ви з приводу Гнапа рефлексуєте. Не переживайте, крутий журналіст-розслідувач – він і під куполом крутий журналіст-розслідувач», – вважає журналістка Олена Яхно.

«Я не за і не проти рішення Дмитра Гнапа йти в політику, це виключно його справа. Я просто гортаю стрічку й думаю собі: а от цікаво, якісь інщі опції, окрім як одразу затоптати будь-кого (Гнап тут лише приклад), хто захоче в політику, де всім типу не вистачає нових облич, у нас передбачені? Ну, там питання поставити про мотивацію, цілі, про програму etc. Ні? Зрозумів», – написав журналіст Айдер Муждабаєв.

«Дмитро Гнап, ну не знаю. Ти чекаєш від виборця такого ж рівня довіри, як від глядача? Міняємо сильного журналіста-розслідувача на чергового політика. Полковника на лейтенанта – в кращому разі. І два питання. Перше: воно того варте? І друге: чим там настільки все намазано? (Відразу скажу: відповідь «гроші» вважаю дурною й щонайменше неповною). Так, розумію, проти корупції, за народ і все хороше», – написав Євген Кузьменко.

«Вакарчук закриває проект. Зеленський плаче. Гриценко в жаху від спонсорів, які розбігаються. Тимошенко забула про «Новий курс». Гнап пішов у політику. Ось він, наш український Макрон з інсайдом. І це ще не остання інтрига літа. Чекаємо осяяння в Олега Винника та Ольги Полякової», – написав Юрій Романенко.

«Дмитро Гнап оголосив, що йде в політику. Говорить, що оскільки нових людей немає, він вирішив піти сам. Дуже правильно, повністю підтримую такий підхід. Але ось чи проголосують за нього люди? Уявіть собі, перший тур президентських виборів. У бюлетені – Порошенко, Тимошенко, Ляшко, Бойко, Гриценко, Садовий ... і Гнап!», – написав журналіст Іван Яковина.

«Завжди тільки й говорять про те, як хтось «йде в політику». А коли вже хтось скаже, що він іде звідти? Типу пішов із політики в науку і 100 тисяч лайків», – написав Олексій Мацука.

«Організм оновлюється, коли в ньому з'являється свіжа кров. Дмитро вливається в політичну систему, щоб її очистити. І нехай його політичний досвід ще нульовий, а все ж чистий аркуш – це те, що нам потрібно. Я вірю Дмитру, бо знаю його давно особисто. Він може написати на своєму чистому аркуші те, за що не доведеться червоніти», – вважає Віталій Манько.

Нагадаємо, народний артист України Іво Бобул спростував свою ж заяву про те, що він має намір балотуватися в президенти на виборах у 2019 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: