В Україні створили робочу групу для інтеграції ромів

Читать на русском
Правоохоронці створили робочу групу з питання інтеграції ромської національної меншини в українське суспільство.

Правоохоронці створили робочу групу з питання інтеграції ромської національної меншини в українське суспільство.

Про це інформує Департамент комунікації МВС, пише «Слово і Діло».

У Львові напали на табір ромів: що пишуть у соцмережахУ Львові в результаті нападу на табір ромів є вбитий і поранені. Слово і Діло з'ясовувало, що про це думають у соцмережах.

До робочої групи увійшли представники МВС, Нацполіції, Державної міграційної служби, Національної академії внутрішніх справ, Офісу Ради Європи в Україні, Міністерства соціальної політики, Міністерства юстиції, Міністерства культури, СБУ, КМДА, ромських громадських організацій.

За словами заступниці міністра внутрішніх справ Тетяни Ковальчук, «необхідно врегулювати прогалини в українському законодавстві та розробити відповідні алгоритми взаємодії для того, щоб усі почувалися безпечно та мали рівний доступ до соціальних та адміністративних послуг».

Спеціаліст проекту Ради Європи з питань ромів Зола Кондур зазначила, що офіс РЄ в Україні наразі запускає проект щодо національних меншин.

«У ньому наявний ромський компонент. Він передбачає міжінституціональну співпрацю задля вирішення всіх проблемних питань, зокрема документування ромів та гарантування безпеки в місцях компактного та стихійного проживання ромської національної меншини», – сказала Кондур.

Нагадаємо, в ніч на 24 червня стався напад на табір ромів на околиці Львова: внаслідок нього одна людина загинула, четверо отримали травми.

У нападі на ромський табір підозрюють учасників угрупування «Твереза і зла молодь» – це незареєстроване угруповання, яке використовує символіку ультраправої організації Misanthropic Division.

За підозрою в нападі затримали 8 осіб, більшості з них 16-18 років. Їм оголошена підозра в хуліганстві.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: