Видобуток бурштину та контрабанда цигарок: 10 найбільш прибуткових нелегальних видів бізнесу

Читать на русском

«Слово і Діло» вирішило проаналізувати, які нелегальні види бізнесу в Україні найбільш прибуткові й скільки грошей вони приносять.

Найбільш прибутковим в України вважається видобуток бурштину. Річний обіг у грошовому еквіваленті у цьому виді нелегального бізнесу становить 300 млн доларів. Сума ж прибутків – приблизно 297 млн доларів.

Другим за прибутковістю вважається виготовлення нафтопродуктів. Обіг у цьому бізнесі складає 550 млн доларів на рік, а сума прибутків – приблизно 165 млн доларів. Наступним видом нелегального бізнесу, який приносить великі суми грошей, є вирубка лісу. Згідно з данними «Слова і Діла», сума обігу у цьому бізнесі складає всього 100 млн доларів, але він приносить 80% від цієї суми – 80 млн доларів.

Завершують п'ятірку найприбутковіших видів нелегального бізнесу контрабанда цигарок та виробництво алкоголю. Обсяги грошей у цих бізнесах складають принципово різні цифри – приблизно 360-450 млн та 100 млн доларів відповідно. Суми прибутків же не такі й різні – виробництво алкоголю на рік приносить 50 млн доларів, а контрабанда цигарок – від 54 до 67,5 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: