У Києві невідомі розгромили ринок

Читать на русском
Вранці в неділю в Києві невідомі розгромили кіоски на ринку біля станції метро Лісова, де раніше на цьому тижні побили військового пенсіонера.

Вранці в неділю в Києві невідомі розгромили кіоски на ринку біля станції метро Лісова, де раніше на цьому тижні побили військового пенсіонера.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Громадське.

За інформацією видання, на ринок прийшла група людей, які почали громити кіоски та ламати ролети. Правоохоронці застосували сльозогінний газ, після чого в них полетіло каміння.

Спочатку повідомлялося, що до інциденту мала відношення радикальна організація С14, але пізніше самі активісти спростували свою участь в атаці на кіоски. Вони нібито прийшли на ринок, коли події «були в розпалі».

За інформацією ЗМІ, на цьому тижні на ринку біля метро Лісова продавець побив військового пенсіонера, який заступився за жінку. Пізніше поліція затримала нападника. Ним виявився іноземець. Інцидент стався в присутності охорони ринку, яка не змогла врегулювати конфлікт.

Що стосується сьогоднішнього погрому біля метро Лісова, то в поліції заявили про затримання 10 осіб. При цьому постраждали три правоохоронці.

«Зараз слідчі вивчають записи відеоспостереження, в тому числі і ті, що розміщені в мережі Інтернет, тому діям кожного доставленого в дільницю нададуть правову кваліфікацію», - розповів начальник управління Нацполіціі в Києві Андрій Крищенко.

За даним фактом порушено дві кримінальні справи - за статтею про хуліганство і загрозу або насилля щодо правоохоронця (ч.2 ст.296, ч.2 ст.345 КК України).

Раніше в Києві відбулося зіткнення на будмайданчику. Сотня активістів атакувала охоронців. Тоді постраждало 17 осіб, серед яких був один поліцейський.

У ніч суботи, 12 травня, на Подолі в Києві сталася масова бійка, в якій взяли участь понад 20 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: