НАБУ вивчить рух коштів Інституту азотної промисловості

Читать на русском
В Антикорупційному бюро почали вивчати рух коштів на банківських рахунках держпідприємства.

У рамках розслідування кримінального провадження про можливе розкрадання понад 7,5 мільйонів доларів державного підприємства «Український державний науково-дослідний і проектний інститут азотної промисловості та продуктів органічного синтезу» (УкрДІАП) через сумнівні контракти детективи НАБУ почали вивчати рух коштів на банківських рахунках ДП.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

Детективи встановили, що в період із 2012 до 2015 року директор УкрДІАП Олександр Барабаш уклав контракти із компаніями-нерезидентами CRUMLIN CORPORATION SA (Уругвай), Elite House LLP (Велика Британія), CORPORATIVE CENTRE LLP (Велика Британія), FUKUYAMA INVEST LP (Шотландія), EUROPE INTER CORP LP (Шотландія), Pennington Consulting SA (Уругвай) і FIARAY COMPANY SA (Уругвай) про придбання товарів і виконання робіт на загальну суму понад $7,5 млн. Відповідно до зазначених контрактів, УкрДІАП здійснював попередню 100% оплату на розрахункові рахунки цих компаній, відкриті в банківських установах Versobank AS (Естонія), Regional Investment Bank JSC Riga (Латвія), Parex Bank (Латвія), однак фактично товари до УкрДІАП не постачалися й роботи за цими контрактами не виконувалися.

У Бюро встановили, що УкрДІАП відкриті рахунки в Креді Агріколь Банку. В зв'язку з цим детективи просили доступ до інформації на рахунках Інституту, в тому числі виписки про рух коштів. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ почало розслідувати розкрадання $7,5 млн Інституту азотної промисловості.

Раніше Бюро надіслало міжнародний запит у справі УкрДІАП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: