Суд скасував перевірку матері екс-голови Держгеонадр у справі НАБУ

Читать на русском
Апеляційний суд столиці скасував рішення суду першої інстанції про перевірку матері колишнього чиновника.

Суд скасував рішення про позапланову перевірку працівниками Державної фіскальної служби сплати податків матір'ю колишнього виконувача обов'язків голови Державної служби геології і надр та її позичальником.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва за результатами розгляду скарги одного із суб'єктів перевірки, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, детективи НАБУ розслідують можливе незаконне збагачення Бояркіна. За версією слідства, в 2016 році мати колишнього чиновника Ніла Бояркіна придбала в Києві квартиру на 109 кв. м і машиномісце загальною вартістю 5,5 млн грн. Її син задекларував, що вони з дружиною користуються цією квартирою. Також на неї зареєстрована Toyota Camry 2015 р. в. вартістю 868 тис. грн.

За інформацією ДФС, із 1999 року до 30 червня 2016 року Бояркін та члени його сім'ї отримали сумарно 2,5 млн грн офіційного доходу. А компанія матері екс-чиновника ТОВ «Неонніла» в 2012-2016 роках подавала податкові декларації з нульовими показниками.

Також відомо, що перед купівлею квартири в грудні 2015 року Ніла Бояркіна уклала договір позики 7 млн ​​грн із невідомим. За версією НАБУ, договір підписали, щоб замаскувати походження коштів. Як вважають детективи, на це вказує той факт, що договір нотаріально не показали, а мати екс-чиновника досі жодних грошей і відсотків за позикою не платила.

У зв'язку з цим детективи звернулися до суду з проханням провести позапланову перевірку сплати податків матір'ю Бояркіна та її позичальником. Однак пізніше один із них подав апеляцію на це рішення й суд її задовольнив. Клопотання про їх перевірку повернули назад детективам НАБУ.

Нагадаємо, НАБУ відкрило справу проти конфіскаторів Одеського НПЗ.

Раніше Бюро направило низку запитів про міжнародну допомогу в справі «Авіакону».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: