НАБУ надіслало міжнародний запит у справі Інституту азотної промисловості

Читать на русском
В Антикорупційному бюро вирішили дізнатися більше про офшорну компанію з Британії, яка може бути причетною до розкрадання держкоштів.

У рамках розслідування кримінального провадження про можливе розкрадання понад 7,5 мільйонів доларів державного підприємства «Український державний науково-дослідний і проектний інститут азотної промисловості і продуктів органічного синтезу» (Інститут азотної промисловості, УкрДІАП) через сумнівні контракти детективи НАБУ направили запит про міжнародну правову допомогу до Великої Британії.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, в період із 2012 до 2015 року Інститут азотної промисловості уклав низку домовленостей з офшорними компаніями про придбання товарів і виконання робіт на загальну суму понад 7,5 мільйонів доларів. За зазначеними контрактами держпідприємство робило 100% передоплату на рахунки офшорних компаній в естонському й латвійському банках, однак самі контракти, за інформацією Бюро, фактично не були виконані.

Так, детективи звернулися до компетентних органів Великої Британії з метою отримати низку документів щодо британської офшорної фірми, з якою український Інститут азотної промисловості укладав, імовірно, фіктивні контракти.

Нагадаємо, НАБУ почало розслідування розкрадання $7,5 мільйонів Інституту азотної промисловості.

Раніше ГПУ передала в Бюро справу лісника-втікача часів Віктора Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: