НАБУ відкрило справу проти конфіскаторів Одеського НПЗ

Читать на русском
НАБУ розпочало розслідування діяльності прокурорів, які домоглися спецконфіскації Одеського нафтопереробного заводу, повідомив адвокат.

Національне антикорупційне бюро України розпочало розслідування діяльності прокурорів, які домоглися спецконфіскації Одеського нафтопереробного заводу.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 9 липня, на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив адвокат Ігор Сильницький, який представляє інтереси компанії Енергія і газ України, у якої конфіскували НПЗ.

Спецконфіскація в цифрах і фактах«Слово і Діло» проаналізувало, на що потенційно могли б піти кошти, передбачені в Бюджеті як доходи від конфіскації майна чиновників режиму Віктора Януковича.

За його словами, згідно з витягом з ЄРДР від 05.06.2018, попередня кваліфікація дій прокурорів прокуратури Одеської області - перевищення службових повноважень.

«Потерпілими від дій співробітників прокуратури Одеської області в цьому кримінальному провадженні є кредитори ПАТ Одеський НПЗ, оскільки протиправні дії прокурорів спричинили за собою, у тому числі, перешкоди у виплаті кредиторської заборгованості (заробітної плати) кредиторам у процедурі банкрутства підприємства», - написав Сильницький.

Адвокат також опублікував відповідний документ.

Раніше Верховний суд України скасував рішення Апеляційного суду Одеської області про спецконфіскацію Одеського нафтопереробного заводу на користь держави.

Нагадаємо, у минулому році суд визнав незаконною спецконфіскацію нафтопродукттв Одеського НПЗ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: