З'ясувався план роботи Верховної Ради на тиждень

Читать на русском
Верховна Рада має намір розглянути блок аграрних питань, посилення соцзахисту військовослужбовців і створити установу бізнес-омбудсмена.

Верховна Рада має намір розглянути блок аграрних питань, посилення соцзахисту військовослужбовців і створити установу бізнес-омбудсмена. Разом із тим питання оновлення складу Центральної виборчої комісії в планах немає.

Про це свідчить порядок денний на 10-13 липня, оприлюднена на сайті парламенту, пише «Слово і Діло».

Погоджувальна рада: за що фракції готові голосувати 19-22 червняГоловна мета цього пленарного тижня Ради – ухвалити в другому читанні законопроект про національну безпеку.

У вівторок, 10 липня, депутати мають намір почати роботу із законопроекту про захист підприємств оборонно-промислового комплексу – учасників держконцерну «Укроборонпром» від виплати пені компаніям держави-агресора.

Далі – блок аграрної політики, зокрема законопроект про основні засади та вимоги до органічного виробництва органічної продукції в другому читанні та про скасування дії законів про державне регулювання виробництва й продажу цукру.

У першому читанні намір розглянути законопроекти про пенітенціарну систему та Дисциплінарний статут пенітенціарної системи. Також на порядку денному проекти постанов про перейменування населених пунктів і встановлення меж декількох районів Донецької та Луганської областей. Народні обранці мають намір розглянути основний та альтернативні законопроекти про Національне бюро фінансової безпеки України в першому читанні.

На кінець дня запланований розгляд законопроектів про поводження з відходами.

У Раді сьогодні проголосують за новий склад ЦВК: як обіцяли голосувати нардепиРада сьогодні може змінити склад Центральної виборчої комісії. Слово і Діло розбиралось, як обіцяли голосувати нардепи.

У середу, 11 липня, депутати запланували включити до порядку денного й розглянути проект постанови про проведення Всеукраїнської естафети Єднання з нагоди 100-ї річниці проголошення Акту злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Також мають намір розглянути в другому читанні законопроект про установу бізнес-омбудсмена. У другій половині дня депутати працюватимуть у комітетах, фракціях і групах.

У четвер, 12 липня, депутати планують приділити увагу законопроектам про військовослужбовців, зокрема про підвищення соцзахисту, а також про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків під час служби в ЗСУ. На розгляді в першому читанні – законопроект про накопичувальну систему загальнообов'язкового державного пенсійного страхування.

Крім того, на четвер запланований розгляд ратифікацій, у тому числі угоди з Нідерландами про міжнародне правове співробітництво щодо злочинів, пов'язаних зі збитим літаком рейсу МН17 Малайзійських авіаліній 17 липня 2014 року.

Серед ратифікацій також угода з Туреччиною про взаємний захист інвестицій, із Португалією – про економічне співробітництво, зі США – про застосування положень американського закону «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA). Народні обранці мають намір включити до порядку денного й ухвалити рішення про зміну закону про держбюджет на 2018 рік. Також планується розглянути законопроект про Держбюро розслідувань.

Учергове в порядку денному на тиждень законопроекти про ідентифікацію поліцейських і нацгвардійців.

У пленарну п'ятницю, 13 липня, відбудеться година запитань до уряду та оголошення про закриття восьмої сесії.

Раніше повідомлялося, що нардепи Лещенко й Ляшко поскандалили в Раді.

Також відзначимо, 5 липня Рада вперше проголосувала без більшості БПП.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: