Україна збільшить свій контингент в Афганістані

Читать на русском
Контингент українців в Афганістані збільшиться з 11 до 29 осіб. У цілому місія НАТО в Афганістані Resolute Support налічує близько 16 тисяч військовослужбовців із 39 країн світу.

Україна збільшить чисельність військових у місії НАТО в Афганістані Resolute Support.

Про це повідомив голова представництва України при Північноатлантичному союзі Вадим Пристайко, передає Радіо Свобода, пише «Слово і Діло».

«Це правда. Наш президент візьме участь у зустрічі всіх учасників операції «Рішуча підтримка», - сказав він, додавши, що таким чином Україна виконує взяті на себе обов'язки.

«Указом президента багато років тому було визначено, що межа нашої участі - до 35 військовослужбовців. Ми до цього часу ще не вибрали цю квоту. Зараз буде майже 30 осіб у різних напрямках, в різних провінціях, з різними іноземними контингентами. Ми просто виконуємо свої обов'язки, як партнери, які пообіцяли допомогти альянсу, там багато партнерів, не тільки Україна, допомогають цій країні вийти з цієї ситуації, в якій вона десятиліттями перебуває», - зазначив Пристайко.

Так, контингент українців в Афганістані збільшиться з 11 до 29 осіб. У цілому місія НАТО в Афганістані Resolute Support налічує близько 16 тисяч військовослужбовців із 39 країн світу.

Раніше в Афганістані ліквідували командира ІДІЛ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: