Названа дата інавгурації президента Туреччини

Читать на русском
Інавгурація президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана відбудеться у понеділок, 9 липня, о 16:00 за місцевим часом.

Інавгурація президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана відбудеться у понеділок, 9 липня.

Як пише «Слово і Діло», з посиланням на facenews, Ердоган о 16:00 за місцевим часом принесе присягу в парламенті та остаточно завершить перехід Туреччини до президентської республіки.

Чому турки підтримують Ердогана та навіщо йому необмежена владаПрезидент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган переміг у неділю на президентських виборах, набравши в першому турі 52,5 відсотки голосів.

Після цього в президентському палаці в Анкарі відбудеться прийом, де Ердоган зробить свою першу заяву перед представниками дипломатичних місій, депутатами і відомими діячами бізнесу, культури та спорту, а також представниками преси.

Після виступу президент Туреччини повинен оголосити склад свого кабінету.

Згідно з внесеними поправками до Конституції, посаду прем'єр-міністра буде скасовано.

Президент вибере власний кабінет і очолюватиме його засідання, а також зможе сформувати і регулювати міністерства і звільняти державних службовців без згоди парламенту.

У середу в офіційній пресі були опубліковані законодавчі зміни в законах з 1924 року - відразу після заснування Турецької Республіки Мустафи Кемаля Ататюрка - до 2017 року, якими замінюються всі згадки про прем'єр-міністра і кабінеті міністрів на президента і офіс президента.

Нагадаємо, голова Вищого виборчої комісії Туреччини повідомив про перемогу чинного президента країни Реджепа Тайіпа Ердогана на дострокових виборах президента, які відбулися в неділю, 24 червня. Він набрав понад 52% голосів.

«Слово і Діло» писало, як політичні партії в Туреччині поділили голоси.

Раніше Ердогана зловили на підкупі виборців за день до виборів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: