Переговори з Туреччиною про членство в ЄС зайшли в глухий кут

Читать на русском
На Раді Євросоюзу обговорили подальші переговори з турецьким уряд про членство країни в блоці.

Європейський Союз констатує, що на тлі згортання верховенства права в країні переговори з Туреччиною про членство у блоці зайшли в глухий кут.

Про це йдеться у висновках, ухвалених за підсумками засідання Ради Європейського Союзу у вівторок в Люксембурзі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

Рада ЄС висловила своє занепокоєння у зв’язку з відступом Анкари від верховенства права та основних прав людини. Рада ЄС вкотре засудила спробу державного перевороту в Туреччині в 2016 році та реакцію на нього держави і нагадала про необхідність дотримуватися міжнародних стандартів.

ЄС не бачить виправдання для погіршення незалежності турецької судової системи, затримань та ув'язнень держслужбовців, політичних діячів і журналістів, а також громадян Європейського Союзу.

«Туреччина все більше віддаляється від Європейського Союзу. Тому переговори про приєднання Туреччини фактично зайшли в глухий кут», - йдеться в заяві.

Рада ЄС підкреслює, що в рамках переговорного процесу подальше відкриття чи закриття розділів не можливе, а робота з модернізації Митного союзу Туреччина-ЄС не передбачена. а Водночас Рада ЄС підкреслив, що Туреччина є «ключовим партнером» Європейського Союзу та наголосила на важливості подальшого дії угоди щодо біженців. Брюссель висловив готовність підтримувати «чесний і відкритий діалог» з Анкарою.

Нагадаємо, Ердоган здобув перемогу на виборах.

Раніше турецька опозиція поскаржилася на порушення на виборах в країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: