НАБУ розслідує можливе збагачення нардепа від «Опоблоку»

Читать на русском
В Антикорупційному бюро уважно вивчають декларацію нардепа від «Опоблоку», який у 2016 році задекларував з дружиною 63 мільйони.
Юрій Морокофото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро розслідують кримінальне провадження про можливе незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації народного депутата від «Опозиційного блоку» Юрія Мороко.

Про це йдеться в одному з рішень Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детективи зазначають, що Мороко у виправленій декларації за 2015 рік вказав загальну суму грошових активів у розмірі 1,12 млн грн, а за 2016 рік – 12,69 млн грн. Різниця між 2016 і 2015 роком становить близько 11,57 млн ​​грн. У дружини нардепа Тетяни Мороко у 2015 році було задекларовано грошових активів на загальну суму 3,46 млн грн, а в 2016 – 40,56 млн грн. Відповідно різниця між двома деклараціями становить близько 37,1 млн грн.

На думку НАБУ, зазначені розміри активів не відповідають рівню доходів Мороко та його дружини за 2015-2016 роки та може свідчити про можливе набуття нардепом у власність грошових активів, у значному розмірі, законність підстав набуття яких не підтверджена доказами.

Так у Бюро вказують, що у 2015 році загальний розмір доходів політика становив 910,5 тисяч гривень, а дружини – майже 1,8 млн грн, які були отримані у виді процентів від вкладу в ПриватБанку. Наступного року Мороко заробив майже 1,15 млн грн, а його дружина – 2,04 млн грн, що не відповідає задекларованим грошовим активам.

У зв'язку з цим, детективи просили суд надати доступ до документів ВТБ Банку, де у нардепа є грошові вклади. У Бюро просили дати інформацію по рахунках політика, в тому числі до виписки про рух коштів.

Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ розслідує брехню в декларації переможця конкурсу до Верховного суду.

Раніше Бюро розслідувало незаконне збагачення нардепа з групи «Відродження».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: