Юринець не відкрила жодного нового дитячого садка у Львові, проваливши передвиборчу обіцянку

Читать на русском
Нардеп Оксана Юринець не виконала свою передвиборчу обіцянку сприяти відкриттю нових дошкільних навчальних закладів у Львові.

Народний депутат України від одномандатного виборчого округу №117 Оксана Юринець не виконала обіцянку, записану в її передвиборчій програмі, про те, що вона сприятиме відкриттю нових дошкільних навчальних закладів у Львові.

Таку обіцянку вона дала 24 вересня 2014 року, нагадує «Слово і Діло».

«Будучи обраною до Верховної Ради України, завжди працюватиму в окрузі, завжди дбатиму про людей та їхні потреби, зокрема над відкриттям нових дошкільних навчальних закладів міста Львова та надання постійної підтримки й сприяння обдарованим дітям», – записано в передвиборчій програмі Юринець.

У відповіді на наш запит про те, наскільки Юринець сприяла відкриттю нових дошкільних закладів у Львові, нардеп повідомила, що це питання належить виключно до компетенції місцевого керівництва, тобто виконавчих органів Львівської міськради.

При цьому нардеп наголосила, що зі свого боку сприяла оновленню матеріально-технічного обладнання в низці ДОУ свого округу у Львові. Проте така допомога не належить до передвиборчої обіцянки Юринець, записаної в її програмі. Безумовно, такі обіцянки не належать до компетенції народного депутата України, проте ми фіксуємо їх для того, щоб виборці могли оцінити, наскільки політик, за якого вони голосують, здатен дотримати слова й не роздавати популістських запевнень.

Оскільки до травня 2018 року немає жодного фактичного підтвердження того, що нардеп сприяла відкриттю нових дошкільних закладів у Львові, обіцянка отримує статус «не виконано». Якщо нардеп встигне до кінця своєї каденції знайти спосіб, щоб у Львові з'явився новий дитячий садок, ми залишаємо за собою право змінити статус обіцянки.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Юринець дала 7 обіцянок, з яких одну виконала, а дві – провалила.

Нагадаємо, Юринець заявила, що мер Львова Андрій Садовий має негайно вирішити проблему зі сміттям або піти у відставку.

Раніше ми писали, що, на думку Юринець, польський закон про заборону «бандерівської ідеології» є наругою над історичною правдою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: