Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Дубневич обіцяє законодавчо забезпечити підтримку сільського господарства

На парламентських виборах 2014 року кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 118 Богдан Дубневич обіцяє законодавчо забезпечити підтримку сільського господарства.
Виконано
Сказано 27 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=12662
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=12662
  • http://www.golos.com.ua/article/265032
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=58064
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=334
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=6516
  • http://agroportal.ua/news/ukraina/semeinym-fermerskim-khozyaistvam-uprostili-nalogooblozhenie/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=19476

Результат

Обіцянка отримує статус "виконано", тому що нардеп Богдан Дубневич підтримував прийняття важливих законопроектів у даній галузі.

12 травня 2015 року було проголосовано за проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони приватизації об'єктів інженерної інфраструктури меліоративних систем та земель, на яких ці об'єкти розташовані (№1128) - у другому читанні та в цілому. Богдан Дубневич підтримав даний законопроект.

30 червня 2015 року проголосував за проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо граничного розміру орендної плати (№2640) - в цілому. Богдан Дубневич підтримав даний законопроект.

В січні 2015 року Верховна Рада ухвалила проект закону "Про внесення зміни до статті 17-2 Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України" (щодо потужностей тваринницьких ферм та комплексів)" №1548. Метою законопроекту є здійснення державної підтримки не лише великих, а й середніх та дрібних сільськогосподарських товаровиробників шляхом зняття обмежень щодо потужностей тваринницьких ферм та комплексів, які можуть претендувати на часткове відшкодування вартості будівництва та реконструкції. Депутат не голосував за вказаний законопроект.

20 вересня 2016 року проголосували за проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення мінімального строку оренди земельних ділянок сільгосппризначення, на яких проводиться гідротехнічна меліорація (№2920) - у другому читанні та в цілому.Богдан Дубневич підтримав даний законопроект.

За ініціативою Всеукраїнської аграрної ради, 4 лютого 2016 року був зареєстрований законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту прав платників податку на додану вартість, в тому числі сільгосптоваровиробників №3851-1 .

Основною метою цього законопроекту є захист законних інтересів сільськогосподарських товаровиробників та інших платників ПДВ, запровадження рівних і прозорих умов відшкодування ПДВ для всіх платників їх захист від сваволі посадових осіб контролюючих органів при формуванні податкового кредиту.

Наприкінці березня 2016-го було ухвалено проект закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств" №1599. Депутат підтримав вказаний законопроект.

В грудні Верховна Рада 274 голосами ухвалила державний бюджет на наступний рік (законопроект №5000). Прийнятий головний фінансовий документ країни передбачає альтернативу спецрежиму ПДВ – це 4 мільярди гривень на програму прямої дотації виробникам продукції тваринництва, садівництва, овочівництва. Крім того, бюджетом передбачено й програми розвитку: на підтримку сільськогосподарського машинобудування, компенсацію по кредитам фермерам, дотацію виробникам молока на придбання обладнання для збирання молока. Депутат підтримав вказаний законопроект.

22 травня 2018 року в парламенті ухвалили проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування податком на додану вартість операцій з вивезення за межі митної території України олійних культур (№7403-д) - за основу та в цілому.Богдан Дубневич підтримав даний законопроект.

На початку липня парламент ухвалив проект закону №6490-д "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств". Законопроект передбачає створення через зміни до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів правових, економічних та соціальних передумов для легалізації сімейних фермерських господарств з набуттям статусу фізичної особи-підприємця – виробника сільськогосподарської продукції, та, відповідно, у забезпеченні їм повноцінної участі в соціально-економічному житті держави із встановленням пільгового порядку сплати єдиного податку та єдиного соціального внеску. Депутат не голосував за вказаний законопроект.