Снігохід і пожежний резервуар: чим у 2017 році володіли голови ОДА та їхні сім'ї

Читать на русском

Декларацію голови Запорізької обладміністрації Костянтина Бриля вивчатимуть детективи Національного антикорупційного бюро. Правоохоронці підозрюють, що Бриль не вніс до документа інформацію про рухоме й нерухоме майно, що належить йому та родині, а також права на користування та розпорядження таким майном. Ідеться, зокрема, про п'ять автомобілів, два елінги та земельну ділянку. «Слово і Діло» вирішило перевірити, що задекларував Бриль та інші голови ОДА за минулий рік.

Отже, в декларації Бриля вказані 4 житлових будинки, квартира, дачний будинок та шість земельних ділянок. Крім того, чиновник і його сім'я володіють двома гаражами, чотирма автомобілями, двома причепами та водним транспортним засобом.

Хто з політиків наобіцяв більше за всіх у червніЮлія Тимошенко в червні вибилася в лідери за кількістю обіцянок. Політик дала їх 20, вони стосуються майбутнього України після її можливого приходу до влади.

Снігохід і два квадроцикли задекларував голова Закарпатської області Геннадій Москаль. Також він володіє трьома квартирами та паркомісцем. Голова Рівненської обладміністрації Олексій Муляренко в декларації вказав житловий будинок, квартиру та дві земельні ділянки. Чиновник володіє також будівлею цеху з виготовлення металовиробів з адміністративно-побутовими приміщеннями, а його син – пожежним резервуаром. У декларації є сім автомобілів, більшість належать голові ОДА.

Скромна декларація у Степана Барни: голова Тернопільської ОДА володіє лише земельною ділянкою та автомобілем, а його дружина – квартирою. В Юлії Світличної, голови Харківської обладміністрації, є три квартири, гараж та автомобіль. При цьому власником гаража є третя особа.

Очевидно, голова Київської ОДА Олександр Горган любить спорт: у його декларації – байдарка, чотири велосипеди та експедиційний каяк. Крім того, йому та його родині належать чотири житлових будинки, квартира, чотири земельні ділянки, чотири автомобілі та гараж, який іще будується.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» розбиралося в сімейних доходах голів обласних державних адміністрацій за минулий рік.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: