Хто з політиків наобіцяв більше за всіх у червні

Читать на русском

Минулого місяця найщедрішою на обіцянки була лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко. Народний депутат і очевидний кандидат у президенти провела форум, на якому розповіла про свій новий курс для України й плани після приходу до влади. За кількістю даних за місяць обіцянок від неї не сильно відстав міністр інфраструктури Володимир Омелян, хоча його запевнення не були настільки масштабними. Серед представників місцевої влади в лідери за обіцянками вийшли мер Івано-Франківська Руслан Марцінків та голова Волинської обладміністрації Олександр Савченко.

Тимошенко обіцяла, зокрема, повернути Донбас та окупований Крим. «Поки Крим і Донбас не повернуться в Україну, ніхто з українців не може бути спокійним», – заявила вона. Також політик обіцяла після перемоги на президентських виборах ухвалити нову Конституцію на референдумі.

Очільник Мінінфраструктури дав низку обіцянок, пов'язаних із дорогами. За його словами, до 2030 року в Україні з'являться ще 10 автобанів. «Ми плануємо будівництво 10 автобанів високої європейської якості протягом цього періоду в Україні (до 2030 року – ред.)», – повідомив він. А вже наступного року на півдні країни розпочнеться будівництво декількох бетонних доріг. Міністр зазначив, що такі дороги більш довговічні, однак технологія їх будівництва складніша.

«Новий курс України» від Тимошенко: хто вже давав схожі обіцянкиСлово і Діло розбиралося, чи дійсно Новий курс Юлії Тимошенко новий і чи давав хтось із політиків схожі обіцянки.

Крім того, Омелян обіцяв, що в липні почне регулярні польоти українська авіакомпанія SkyUp. А до кінця літа запустять прямий поїзд Мукачево-Будапешт.

Десять обіцянок дав Марцінків. Серед них обіцянка організувати великий міжнародний інвестиційний форум і день культури вільної Європи на честь вручення нагороди, яку отримало місто від ПАРЄ. Нагородження відбудеться 28 вересня.

Савченко, який обіймає посаду голови Волинської ОДА лише з березня, пообіцяв не йти у відставку до 2020 року: «Хто думав, що через 2 місяці я залишу Волинь, уже тут не працює. А я буду на Волині ще 2 роки». На своїй посаді Савченко вирішив, зокрема, боротися із саботажем голів районних адміністрацій і знімати з них усі надбавки та премії.

Крім того, чиновник взявся за медицину в області. За його словами, в листопаді відкриють пренатальний центр, до кінця року закуплять машини швидкої допомоги і службові автомобілі для лікарів. «Уже цього року закупимо майже 120 службових автомобілів для сімейних лікарів, 25 машин швидкої допомоги. Закупимо медичне обладнання та комп'ютерну техніку для всіх 182 амбулаторій, з яких більш ніж 40 будуть новоствореними», – обіцяв Савченко.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, журналісти «Слова і Діла» переписали деякі статті Конституції України, спираючись на обіцянки політиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: