НАБУ допитало свідка, який купив BMW братові Омеляна

Читать на русском
В Антикорупційному бюро продовжують проводити слідчі дії в рамках справи про брехню в декларації очільника Мінінфраструктури.
Володимир Омелянфото: Слово і Діло

У рамках досудового розслідування кримінального провадження про можливе декларування недостовірної інформації міністром інфраструктури Володимиром Омеляном детективи НАБУ допитали свідка, який підшукував автомобіль для брата чиновника.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детективи встановили, що автомобіль BMW X5 2015 року випуску, який належить брату Омеляна, однак, за версією слідства, ним користується сам міністр, був придбаний у приватної фірми «Христина», що є офіційним дилером BMW у Львівській області. Директором ЧФ «Христина» на той момент був Роман Іваницький. Під час допиту Іваницького стало відомо, що з ним переговори про покупку автомобіля BMW X5 2015 року випуску вів не брат Омеляна, а його посередник.

Своєю чергою зазначений посередник під час допиту повідомив, що за домовленістю з братом Омеляна вів переговори про купівлю BMW X5 2015 року випуску з директором ЧФ «Христина» Іваницьким. Водночас він не зміг сказати, коли саме й за яких обставин отримав грошові кошти на придбання цієї автівки та хто саме вносив грошові кошти за автомобіль до каси ПАТ «Кредобанк». Також посередник під час допиту зазначив, що фактично отримував автомобіль BMW X5 від Іваницького в Києві.

Також у цього посередника НАБУ провело обшуки, під час яких той добровільно видав детективам свій iPhone 7. На телефоні детективи виявили переписку у Viber з братом Омеляна та самим міністром. Крім того, НАБУ знайшло у свідка iPad. Паролі до вказаних пристроїв посередник не надав, у зв'язку з чим детективи вирішили вилучити телефон і планшет. Дані із зазначених пристроїв були скопійовані детективами.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до документів ПриватБанку в справі Омеляна.

Раніше джерело в правоохоронних органах повідомило, що Бюро готує міністру інфраструктури підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: