Bellingcat дослідили, кого цитує Порошенко

Читать на русском
Порошенко, прагнучи продемонструвати прогрес ЗСУ, процитував рейтинг, створений клікбейтовим сайтом, який не схвалений військовими чи експертами.

Президент України Петро Порошенко, прагнучи продемонструвати прогрес Збройних сил України, процитував рейтинг, створений клікбейтовим сайтом, який не схвалений жодними військовими, експертами, науковцями чи владою.

Про це пише Bellingcat, інформує «Слово і Діло».

Рейтинг найсильніших армій світу: який арсенал у трійки лідерів та України?Збройні сили України за рік піднялися на одну сходинку в рейтингу найсильніших армій світу Global Firepower і посіли 29-те місце. Про потенціал української армії розповіли експерти.

«На сайті GlobalFirepower.com українська армія перебуває на 29 місці в «Рейтингу військової могутності за 2018 рік». У зверненні, яке показали по національному телебаченню 8 травня, Порошенко назвав Global Firepower «незалежним авторитетним аналітичним центром». Але військові експерти та дослідники, з якими ми прокунсультувалися, нічого не чули про цей сайт.

Ймовірно, його веде американський блогер і веб-підприємець Деніел Пучек, який також відомий сайтом weddingdresscreator.com та іншими інформаційно-розважальними порталами», - йдеться у статті.

Bellingcat зазначає, що GlobalFirepower.com входить до мережі сайтів MilitaryFactory.com. «Military Factory» - торгова марка, зареєстрована на Пучека.

Наголошується, що Порошенко не першим в Україні назвав Global Firepower «аналітичним центром».

«До цього найбільше українське англомовне видання Kyiv Post помилково навзвало Global FirePower «незалежним американським експертним центром», - зазначають розслідувачі.

Нагадаємо, 8 травня у зверненні у рамках заходу «Перша хвилина миру», який ознаменовує закінчення Другої світової війни, президент України сказав наступне про Global Firepower і рейтинг української армії:

«А ось минулого місяця стало відомо, що Збройні сили України, за версією аналітичного центру Global Firepower, увійшли до десятки найсильніших армій Європи. І я хочу привітати з цим усіх українських військових, і міністра оборони Степана Полторака, і начальника Генштабу Віктора Муженка, і всіх українських воїнів, і весь український народ. У нас - восьме місце і перше - серед країн, які не входять в НАТО».

LIVE | Акція " Перша хвилина миру"5 канал

Раніше «Слово і Діло» писало, як Порошенко порушує Конституцію.

Також пропонуємо почитати, скільки обіцянок президента залишаються невиконаними за рік до виборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: