Як працюють Порошенко та його команда. Дайджест обіцянок АПУ з 1 до 25 червня

Читать на русском

Порівняно з попереднім місяцем активність президента України Петра Порошенка трохи знизилася: він дав лише 9 нових обіцянок і виконав три. Крім нього, в Адміністрації президента ніхто більше жодних запевнень не озвучував.

Впорався Порошенко з обіцянкою щодо Антикорупційного суду. Він заявляв, що законопроект у другому читанні буде ухвалений у першій половині 2018 року. Верховна Рада проголосувала його 7 червня.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що не допустить ревізії курсу на децентралізаціюСказано 18 червня 2018 р.Статус обіцянки: Архів

29 травня президент пообіцяв найближчим часом ініціювати скликання Нормандського формату для обговорення введення миротворчої місії на Донбас: «Я впевнений у тому, що ми маємо це обговорити в рамках Нормандського формату. Я ініціюю його скликання найближчим часом. Нам не можна втрачати ані тижня». Того ж дня Порошенко доручив главі Адміністрації виїхати до Берліна для підготовки зустрічі. Через три дні міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас анонсував, що зустріч «нормандської четвірки» відбудеться 11 червня. На зустрічі голови МЗС обговорили питання розміщення миротворчої місії й звільнення українських політв'язнів, утримуваних у Росії.

На початку червня під час офіційного візиту до Іспанії глава держави дав низку обіцянок щодо підписання двосторонніх угод. «Ми чітко поставили питання про прискорення підписання угоди про уникнення подвійного оподаткування, так само будуть підписані угоди про соціальний захист українських громадян, про співпрацю в галузі сільського господарства, про співпрацю в галузі митної справи, в галузі юстиції та співпраці правоохоронних органів», – заявив Порошенко.

Крім того, Порошенко обіцяв, що будівництво газопроводу «Північний потік-2» буде зупинене. Глава держави зазначив, що не буде розкривати всіх інструментів, які Україна застосовує для цього, але висловив переконання, що мета буде досягнута.

У планах президента також до кінця року відкрити військове містечко «Дачне-2» в Одеській області. «Наші захисники повинні мати всі необхідні умови, щоб тренуватися й відпочивати після служби», – підкреслив Порошенко.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, 21 червня президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: