Парубій прокоментував звільнення Герасим'юк

Читать на русском
Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що з розумінням ставиться до бажання Ольги Герасим'юк піти з посади першої заступниці голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що з розумінням ставиться до бажання Ольги Герасим'юк піти з посади першої заступниці голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, але вона залишається членом Нацради.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Однією ногою в політиці, іншою – в ефірі: чи потрібно заборонити політикам вести ток-шоу?Нацрада хоче заборонити на законодавчому рівні політикам вести програми й ток-шоу, оскільки це нівелює журналістику. Чи потрібна така заборона, розбирались експерти.

«Підкреслюю, що пані Герасим'юк залишається членом Нацради, призначених вищим законодавчим органом країни, й готова далі чесно та сумлінно виконувати свої обов'язки члена Нацради», – написав він на своїй сторінці в Facebook у понеділок.

Разом із тим спікер парламенту зазначив, що з розумінням поставився до позиції Герасим'юк піти у відставку з посади першої заступниці голови Нацради, щоб привернути увагу до неприпустимості будь-яких маніпуляцій у процесі переліцензування.

Він повідомив, що зустрівся з Герасим'юк, а також головою профільного парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторією Сюмар.

Парубій додав, що згоден із позицією Герасим'юк у тому, що Нацрада має залишатися незалежною від будь-яких політичних впливів, а також «виконувати зараз свою головну функцію – переліцензування цифрових ліцензій».

Як повідомлялося, Герасимюк попросила звільнити її з посади заступниці голови Нацради, мотивуючи це рішення тим, що діяльність регулятора політизована, а ухвалення колегіальних рішень стало неможливим.

До складу Нацради входять сім членів, а її засідання є правомочними за участю щонайменше шести членів.

Раніше Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу «Інтер».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: