З'ясувалося, які препарати були внесені до «Доступних ліків»

Читать на русском
Всього в новому реєстрі препаратів, що беруть участь в програмі «Доступні ліки», налічується 239 торгових назв.

МОЗ затвердило новий реєстр препаратів програми «Доступні ліки», які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом II типу і бронхіальною астмою можуть отримати безкоштовно або з незначною доплатою.

Про це прес-служба Міністерства охорони здоров'я повідомляє в понеділок, 5 лютого, пише «Слово і Діло».

«До оновленого реєстру ліків увійшло 239 препаратів 48 виробників, з яких 18 виробників українських і 30 - іноземних. Нагадаємо, раніше в програмі брали участь 198 препаратів і 43 виробника. Оновлений реєстр також був доповнений ще 2 діючими речовинами для лікування серцево-судинних захворювань і діабету II типу - Лозартан (11 препаратів) і Глібенкламід (3 препарати). Всього в програмі 23 діючих речовини», - йдеться в повідомленні.

У порівнянні з колишнім переліком, у новому реєстрі стало на 24 позицій більше для пацієнтів, які страждають серцево-судинними захворюваннями, на 14 - для діабету II типу, на 3 - для лікування бронхіальної астми.

Навіщо Україні потрібна медреформаВолонтер Леся Литвинова розповідає про причини, через які в Україні необхідно запустити медреформу.

У МОЗ зазначають, що розширення переліку безкоштовних препаратів додатково на 13 найменувань сталося завдяки новому механізму ціноутворення (додаткові п'ять днів для фармкомпаній для зниження своїх цінових пропозицій).

Всього в новому реєстрі препаратів, що беруть участь в програмі «Доступні ліки», налічується 239 торгових назв, із них 47 препаратів, які на 100% будуть відшкодовуватися за державний рахунок - безкоштовних.

Раніше повідомлялося, що українці безкоштовно отримають ліки від депресії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: