Литва внесе до «списку Магнітського» громадян РФ, пов'язаних зі справою проти Сенцова

Читать на русском
Сейм Литви проголосував за внесення в національний список Магнітського осіб, пов'язаних зі справою засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Сейм Литви проголосував за внесення в національний «список Магнітського» осіб, пов'язаних зі справою засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ТАСС, відповідну резолюцію, запропоновану правою консервативною партією «Союз Вітчизни - Християнські демократи», на позачерговому засіданні підтримали 82 парламентаря, ще один проголосував проти і один утримався.

Прохання генсека ПАРЄ звільнити Сенцова: чи почує його Путін?Генсек Ради Європи подасть офіційне прохання до президента РФ про помилування українського режисера Олега Сенцова. Чи вплине це на Путіна, розповіли експерти.

«Закликаємо міністра закордонних справ Литви, міністра внутрішніх справ провести консультації з українською стороною для встановлення осіб, які віддали наказ, виконували його чи інакше брали участь в ув'язненні Олега Сенцова, обговорити можливість включення їх до списку санкцій Магнітського», - йдеться в резолюції.

Крім того, документ закликає депутатів Європарламенту «ставити питання» про звільнення Сенцова і десятків інших українських в'язнів із російських в'язниць. Євросоюз, наголошується в резолюції, повинен посилити антиросійські санкції, «якщо Росія і надалі не буде дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань».

Раніше повідомлялося, що стан Сенцова задовільний, але викликає побоювання.

Також в Кремлі відреагували на прохання Ради Європи про помилування Сенцова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: