Посольство України в РФ вимагає допустити Денісову до Сенцова

Читать на русском
Посольство України в Російській Федерації направило чергову ноту Міністерству закордонних справ РФ з рішучим протестом.

Посольство України в Російській Федерації направило чергову ноту Міністерству закордонних справ РФ з рішучим протестом щодо недопуску уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової до українського політв'язня Олега Сенцова.

Прохання генсека ПАРЄ звільнити Сенцова: чи почує його Путін?Генсек Ради Європи подасть офіційне прохання до президента РФ про помилування українського режисера Олега Сенцова. Чи вплине це на Путіна, розповіли експерти.

Про це повідомляє прес-служба українського омбудсмена, передає «Слово і Діло».

«Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова в рамках моніторингових візитів 28 червня здійснила чергову спробу відвідати громадянина України Олега Сенцова. З незрозумілих для України причин, не дивлячись на виконання посольством передбачених формальностей, адміністрація закладу відмовила у відвідуванні Людмилі Денісовій Олега Сенцова», - йдеться у зверненні.

Посольство зазначає, що дана ситуація свідчить про небажання російської сторони сприяти уповноваженому Людмилі Денісовій в реалізації досягнутих домовленостей між президентом України Петром Порошенко і президентом РФ Володимиром Путіним, що веде до їхнього зриву.

«З огляду на зазначене, Українська сторона висловила рішучий протест і закликала РФ до негайного прийняття рішення щодо допуску Людмили Денісової до громадянина України Олега Сенцова. А також по нормалізації ситуації із здійсненням інших моніторингових візитів омбудсменів двох країн», - резюмується в повідомленні.

Раніше Москалькова повідомила про стан Сенцова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: