Стан Сенцова задовільний, але є побоювання - Москалькова

Читать на русском
Стан українського режисера Олега Сенцова, який утримується в російській колонії, в цілому задовільний, але в зв'язку з його голодуванням залишаються побоювання.

Стан українського режисера Олега Сенцова, який утримується в російській колонії, в цілому задовільний, але в зв'язку з його голодуванням залишаються побоювання.

Про це заявила уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова, повідомляє «Слово і Діло».

Сенцов голодує 43-й день: за що Кремль тримає режисера в заручникахУкраїнський режисер Олег Сенцов, незаконно утримується в Росії, голодує вже 43-й день. Слово і Діло згадує подробиці його справи.

«У мене відбулася зустріч з Сенцовим, вона була досить тривалою, тривала близько години. Його стан здоров'я в цілому задовільний, але все одно залишається занепокоєння за розвиток подій, оскільки 46-й день голодування, а це завжди вимагає великої уваги», - зазначила вона.

При цьому російський омбудсмен додала, що в відношенні Сенцова кожен день проводяться медичні дослідження, в тому числі його обстежили місцеві лікарі вранці 28 червня.

«Ніяких зауважень і прохань з приводу стану здоров'я або умов утримання він не висловив», - підкреслила Москалькова.

Відзначимо, російський і український омбудсмени прибутку в регіон, де знаходиться колонія, в якій утримується Сенцов, одночасно. Однак до колонії український уповноважений з прав людини Людмила Денісова прибула раніше своєї колеги. Але її до Сенцова не пустили.

Раніше в Кремлі відреагували на прохання Ради Європи про помилування Сенцова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: