Журналіст Гнап іде в політику: до якої партії та чи вийде щось?

Читать на русском
Олександр Мусієнкополітичний експерт

Поява журналістів у політиці – нормальне явище, вже не нове. Чим можна ще здивувати українське суспільство?

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Олександр Мусієнко, оцінюючи заяву українського журналіста Дмитра Гнапа про наміри змінити фах і стати політиком.

«Можливо, зараз ітиметься про якесь політичне об’єднання, про яке багато хто говорить зараз. Зокрема, про платформу за участю Чумака, Гацька, Гриценка, Садового. Це буде така широка платформа. Лідерства прагне Гриценко й під своїм прапором хоче об’єднувати всіх. Імовірно, буде такий напрямок – або «Громадянська позиція», або «Самопоміч». Скоріш за все, це буде «Громадянська позиція», – зазначив Мусієнко.

Гнап – не перший журналіст-розслідувач, який голосно заявляє про те, що піде до парламенту змінювати країну, нагадав експерт.

«Тут виникає питання, де було б ефективнішим застосування його знань, умінь, професіоналізму – в парламенті чи в журналістиці?», – підкреслив політолог.

Як ми побачили на прикладі багатьох журналістів, що пішли до парламенту, суттєво вони нічого не змінили, додав він.

Журналіст Гнап іде в політику: реакція соцмережДмитро Гнап іде з журналістики в політику. Він збирається взяти участь у виборах до парламенту.

«По суті, вони як займалися своєю журналістською діяльністю, як проводили розслідування, так і проводять. Лише тепер маючи депутатський мандат та повноваження писати депутатські запити. Ефективнішою від цього діяльність не стає, тому що парламент потрібно суттєво оновлювати», – пояснив Мусієнко.

Звичайно, потрібно, щоб до парламенту приходили молоді, активні, професійні люди, які мають бодай якесь уявлення про те, що таке робота законодавчого органу, як у ньому працювати, уточнив він.

«При цьому бажано мати чітку програму на майбутнє», – підкреслив політолог.

Лише так зміни потроху, але відбуватимуться, наголосив він.

За його словами, в чинній ВР, мабуть, лише 10-15% парламентарів, які дійсно вболівають за Україну, продукують зміни, та є професіоналами, що в нас часто нівелюється.

«Безвідносно до Гнапа, але вміння писати блоги в інтернеті не означає, що людина може стати хорошим нардепом чи міністром. Це потрібно розділяти. Є дар публіцистики – можна писати статті в газетах, видавати книжки, розвивати талант. Але це не означає, що людина, яка гостра на слово чи здатна на викриття, може стати ефективним депутатом», – резюмував Олександр Мусієнко.

Як відреагували соцмережі на заяву Гнапа – в нашому огляді.

Раніше «Слово і Діло» писало, що в кінці каденції Порошенко став виконувати менше обіцянок.

Також стали відомі топ-20 політиків, яких українці обрали б президентом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: