НАБУ закрило справу про відпочинок Гонтаревої на Мальдівах

Читать на русском
В Антикорупційне бюро ухвалили рішення про закриття справи щодо колишнього очільника Нацбанку.
Валерія Гонтарева

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження про можливе декларування недостовірної інформації колишнього голови Національного банку України Валерії Гонтаревої.

Таке рішення ухвалив детектив НАБУ Вадим Паутов, повідомляє «Слово і Діло».

За інформацією слідства, з метою проведення повного та об'єктивного дослідження всіх обставин кримінального провадження, були проведені слідчі (розшукові) дії, зокрема, отримано дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у володінні МАУ, Національного агентства з питань запобігання корупції, витребувано інші документи й проведені інші процесуальні дії, які мають істотне значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та можуть бути використані в якості доказів в даному провадженні. Однак, оцінивши сукупність зібраних доказів, з точки зору достатності та взаємозв'язку детектив закрив кримінальне провадження.

У Бюро аргументували це рішення тим, що витрати на відпочинок Гонтаревої на Мальдівських островах у липні 2016 року склали майже 250 тисяч гривень, що менше 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Тому, на думку детектива, зазначена сума не утворює об'єктивної сторони складу кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КПК України (декларування недостовірної інформації). При цьому, детектив виходив на сам перед з того, що приміткою до ст. 366-1 ККУ визначено, що відповідальність за подання суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації стосовно майна або іншого об'єкта декларування, що має вартість, настає у випадку, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Нагадаємо, НАБУ розслідує брехню в декларації судді Апеляційного суду.

Раніше Бюро почало розслідувати можливу брехню в декларації нардепа Вілкула.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: