НАБУ розслідує брехню в декларації переможця конкурсу до Верховного суду

Читать на русском
Одну з переможців у конкурсі на посаду суддів в новому Верховному суді перевіряють працівники Антикорупційного бюро.
Ольга Ступак

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом декларування недостовірної інформації переможицею в конкурсі на посаду судді в палаті Касаційного цивільного суду в новому Верховному Суді, суддею Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Ольгою Ступак.

Про це йдеться в одному із судових рішень Солом'янського районного суду міста Києва, пише «Слово і Діло».

Детектив вказував, що Ступак у 2015 року не проживала в службовій квартирі, зазначеній у декларації, а в іншій квартирі. Цей факт підтверджений нею під час співбесіди Вищої кваліфікаційної комісії суддів до Верховного суду. Також із листопада 2016 року суддя Вищого спецсуду проживає в приватному будинку своєї свекрухи, що не зазначено в декларації.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що Верховний Суд запрацює у 2017 роціСказано 4 жовтня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Крім цього, в травні 2016 року Ступак та її чоловіком був придбаний автомобіль BMW X5 2016 року випуску за 1,42 мільйона гривень. При цьому спільний їхній дохід у 2015 році становив 600 тис. грн, а в 2016-му – 1,4 млн грн. У 2015 році Ступак вказала 290 тис. грн, 16,5 тис. євро заощаджень, а в 2016 році – 76 тис. грн, 23 тис. євро і 500 доларів. Так, фактично суддя з чоловіком в 2016 році прожили за 40 тис. грн (залишок коштів між доходами й витратами).

Детективи також встановили, що протягом 2016 року, крім проживання в будинку, Ступак разом із сім'єю проживала в об'єктах нерухомості, що належать її родичам: батькам, сестрі тощо.

У зв'язку з цим у Бюро просили суд надати доступ до документів приватного нотаріуса, який займався оформленням будинку свекрухи судді Вищого спецсуду.

Нагадаємо, НАБУ розслідує брехню в декларації екс-голови Держекоінспекції.

Раніше Бюро почало розслідування незаконного збагачення нардепа з групи «Відродження».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: