Москалькова їде додому: омбудсмен РФ розповіла, скільки коштує її час

Читать на русском
Російського омбудсмена Тетяну Москалькову не допустили до ув'язненого в київському СІЗО кримського дизертира Максима Одинцова

Російського омбудсмена Тетяну Москалькову не допустили до ув'язненого в київському СІЗО кримського дизертира Максима Одинцова.

Як пише «Слово і Діло», про це вона повідомила журналістам, пише Depo.ua у вівторок, 26 червня.

Сенцов голодує 43-й день: за що Кремль тримає режисера в заручникахУкраїнський режисер Олег Сенцов, незаконно утримується в Росії, голодує вже 43-й день. Слово і Діло згадує подробиці його справи.

«Мені сумно, що я не була допущена на зустріч з Одинцовим, тому що не був допущений консул Росії», – констатувала вона.

Москалькова повідомила, що телефонна розмова з українською колегою Людмилою Денісовою не дала результатів. Отримавши відмову на відвідування Одинцова, Москалькова вирішила повернутися до Москви, де чекатиме відповіді від Мін'юсту України, пише ТАСС.

«Я повернуся до Москви, бо необхідно приїжджати вже тоді, коли буде певне рішення від Мін'юсту й буде надія на позитивні кроки. Занадто багато в уповноваженого інших справ, щоб можна було так вільно й спокійно перебувати в країні», – повідомила вона журналістам.

Москалькова також додала, що нинішнє рішення української влади «веде до загострення двосторонніх відносин».

Раніше в Москві зустрілися омбудсмени України та Росії. Під час переговорів було вирішено синхронно здійснити перші візити ув'язненим.

Український омбудсмен Людмила Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй постійно відмовляють у зустрічах з українськими в'язнями. Нещодавно вона заявила, що їй відмовили навіть у відеозв'язку із засудженим у РФ режисером Олегом Сенцовим.

Тоді як російський омбудсмен Тетяна Москалькова у вівторок, 26 червня, зустрілася в Києві із затриманими в Україні моряками судна «Норд». Пізніше вона заявила, що поїде до Балуха.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: