Стало відомо, коли Москалькова приїде в Україну

Читать на русском
Тетяна Москалькова заявила, що планує 26 червня приїхати до Києва, де разом з українською колегою  відвідає у СІЗО засудженого росіянина Михайла Одинцова.

Уповноважений із прав людини в Росії Тетяна Москалькова заявила, що планує 26 червня приїхати до Києва, де разом з українською колегою Людмилою Денісовою відвідає в СІЗО засудженого росіянина Михайла Одинцова.

Про це повідомляє прес-служба російського омбудсмена, пише «Слово і Діло».

Сенцов голодує 43-й день: за що Кремль тримає режисера в заручникахУкраїнський режисер Олег Сенцов, незаконно утримується в Росії, голодує вже 43-й день. Слово і Діло згадує подробиці його справи.

Зазначається, що Москалькова також планує зустрітися з російськими моряками із судна «Норд», які перебувають на території України.

«Наступним кроком планується паритетне відвідування інших громадян, які значаться в списках», – заявили у прес-службі.

Своєю чергою уповноважений із прав людини в Україні Людмила Денісова повідомила в Facebook, що посольство України в РФ звернулося до Федеральної служби безпеки, Федеральної служби виконання покарання та до уповноваженого з прав людини у РФ з проханням надати українському омбудсмену Людмилі Денісовій можливість першочергового візиту до Олега Сенцова, Володимира Балуха, Станіслава Клиха та Олександра Кольченка. За її словами, наразі їхній стан здоров’я та життя перебуває під загрозою.

Раніше Денісова неодноразово заявляла, що російська сторона не дозволяє їй побачення з українськими політв'язнями.

Тетяна Москалькова заявила, що провела важливу зустріч з українською колегою Людмилою Денісовою, на якій вони спільно напрацювали «дорожню карту»відвідування ув'язнених в РФ і Україні.

Уповноважений із прав людини в Україні Людмила Денісова заявила, що її не допустили до ще одного бранця Кремля, українського журналіста Романа Сущенка.

14 червня керівництво колонії, де утримується кримський режисер Олег Сенцов, відмовило українському уповноваженому з прав людини у відвіданні та наданні інформації про стан здоров’я.

Що обіцяли зробити політики для звільнення українських політв'язнівПорошенко обіцяв, що Сущенко обов'язково повернеться додому, а Ярош запевнив, що звільнить усіх заручників, захоплених на Донбасі.

Також уповноваженому Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій не вдалося зустрітися в суботу, 16 червня, з політв'язнем Миколою Карпюком у російському Володимирі.

Як повідомлялося, 9 червня президент України Петро Порошенко зателефонував президенту Росії Володимиру Путіну й говорив із ним про звільнення українців-політв’язнів. Вони домовилися, що уповноважені з прав людини обох країн відвідають своїх ув'язнених громадян.

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що уповноважені з прав людини РФ та України розраховують відвідати по 34 ув'язнених на територіях обох країн. Завершити відвідування планувалося до серпня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: