Суд призначив підготовче засідання у справі Кримчака

Читать на русском
Столичний райсуд завтра, 26 червня, проведе підготовче засідання в справі депутата столичної міськради.
Сергіій Кримчак і адвокати

Шевченківський районний суд міста Києва 26 червня проведе підготовче засідання за обвинуваченням депутата Київської міської ради Сергія Кримчака в заволодінні земельними ділянками.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі.

Засідання призначене на 12:30.

Досудовим розслідуванням НАБУ встановлено, що вказана особа на підставі підроблених документів заволоділа земельною ділянкою на території Шевченківського району м. Києва, на якій у подальшому розпочали будівництво багатоквартирного будинку.

За версією слідства, з метою маскування незаконного походження вказаної земельної ділянки він організував внесення прав на неї до статутного капіталу господарського товариства, яке формально було продане забудовнику, проте фактично залишилося під управлінням депутата.

Під час досудового розслідування на земельну ділянку наклали арешт, а будівельні роботи зупинили. Крім того, у щорічній декларації за 2016 рік депутатом подані завідомо неправдиві відомості щодо одержання позики від родича на 4,1 мільйона гривень.

Таким чином, депутат Київради обвинувачується в підробленні та використанні підроблених документів, заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем, відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, декларуванні недостовірної інформації, тобто у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209, ч. 3, 4 ст. 358, ст. 366-1 КК України.

Нагадаємо, САП скерувала до суду обвинувальний акт щодо Кримчака.

Раніше суд не продовжив запобіжний захід депутату Київради.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: