Справа Кримчака: суд заарештував гроші депутата

Читать на русском
Вилучені гроші підозрюваного в привласненні столичної землі депутату Київради Сергія Кримчака заарештував суд.
Сергій Кримчакфото: прес-служба НАБУ

Кошти депутата Київської міської ради Сергія Кримчака, які вилучили детективи Національного антикорупційного бюро під час обшуку квартири депутата в рамках кримінальної справи за підозрою в земельних махінаціях у столиці, арештував суд.

Таке рішення ухвалив один із районних судів міста Києва тиждень тому за клопотанням детектива НАБУ, пише «Слово і Діло».

Як відомо, під час обшуку квартири Кримчака, де він проживає зі своєю сім'єю, детективи знайшли 100 тисяч гривень та 3100 доларів, які були вилучені. Сам підозрюваний наголосив, що це його спільні кошти з дружиною, які вона «впустила й вони впали на подвір'я будинку». Також детективи знайшли у дворі багатоквартирного будинку виписки з карткових рахунків Кримчака та його дружини, довідку про доходи депутата з ПАТ «Комбінат Будіндустрії».

За інформацією НАБУ, за останні 5 років дружина Кримчака заробила 69 936 гривень, тому слідство вважає, що ці кошти належать депутату й підлягають арешту.

Суд повністю задовольнив клопотання.

Нагадаємо, суд подовжив запобіжний захід Кримчаку, згідно з яким він зобов'язаний носити електронний браслет до 10 січня 2018 року.

Раніше НАБУ домоглося арешту комп'ютера та ноутбука депутата Київради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: