Названа дата дебатів у ПАРЄ щодо українських політв'язнів

Читать на русском
Парламентська асамблея Ради Європи проведе в четвер, 28 червня, дебати щодо українських політв'язнів у Росії.

Парламентська асамблея Ради Європи проведе в четвер, 28 червня, дебати щодо українських політв'язнів у Росії.

Про це 25 червня на своїй сторінці в Facebook повідомив голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв, передає «Слово і Діло».

Хотіли як краще, а вийде як завжди: у що можуть вилитися «санкції» проти російських видавництвДержкомтелерадіо запропонувало запровадити санкції проти російських видавництв. Валентин Гладких вважає, що санкції не матимуть позитивного ефекту й призведуть до негативних наслідків для України.

«Мені вдалося переконати Бюро ПАРЄ! Дебати щодо українських заручників Кремля відбудуться в Страсбурзі в четвер вранці (28 червня – ред.)», – сказав він.

Відзначимо, в Страсбурзі 25 червня стартує літня сесія ПАРЄ, на якій буде обраний новий президент Асамблеї.

Як повідомив член постійної делегації в ПАРЄ Олексій Гончаренко, пропозиція щодо дебатів надійшла від української сторони. За його словами, перед дебатами буде підготовлена ​​доповідь, яку в середу мають затвердити на юридичному комітеті, а вже в четвер її винесуть до зали Асамблеї.

«Це дуже важливо, тому що ми бачили серйозне блокування цього питання ... Ми дуже сподіваємося, що в четвер буде увалена ця доповідь. Я сподіваюся, що вона буде дуже жорсткою й дасть якісь результати та якось вплине на Путіна», – зазначив Гончаренко.

Раніше повідомлялося, що США обурені відмовою РФ допустити Денісову до політв'язнів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: