В Україні стартував відбір радників для «великої» приватизації

Читать на русском
Фонд держмайна оголосив перші шість конкурсів із відбору радників для підготовки до приватизації та продажу пакетів акцій для шести з 22 підприємств.

Фонд держмайна оголосив перші шість конкурсів із відбору радників для підготовки до приватизації та продажу пакетів акцій для шести з 22 підприємств.

Як передає «Слово і Діло», про це свідчить оголошення в газеті «Відомості приватизації», передає «Інтерфакс-Україна».

Так, ФДМ шукає радників для продажу 100% Об'єднаної гірничо-хімічної компанії (ОГХК), 70,7% «Індару», 100% «Президент-готелю», держпідприємств «Вугільна компанія Краснолиманська» та «Електроважмаш», а також 99,6% Одеського припортового заводу.

Заявки на участь у конкурсах з «Індару», «Президент-готелю», ОПЗ приймаються до 20 липня включно, перші етапи конкурсів призначені на 26 липня, а другі – на 30 липня.

Щодо ОГХК, Краснолиманської та «Електроважмаша» претенденти на статус радника можуть подати заявки до 23 липня, а конкурси відбудуться в два етапи – 27 липня і 31 липня.

У всіх випадках фіксований розмір оплати послуг радник встановлений до 0,5% вартості активів підприємства, наведеної до частки держави в ньому, а в разі продажу об'єкта розмір змінної частини становить до 2% від вартості проданого об'єкта приватизації, зазначається в документах.

Степан КубівНародний депутат України
Кубів запевнив, що до кінця 2017 року Рада ухвалить урядовий законопроект про приватизаціюСказано 26 жовтня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нагадаємо, що в січні 2018 року Верховна Рада встановила нові правила приватизації державного майна. Залишається лише мала приватизація й велика з вартістю активів понад 250 млн грн.

Президент України Петро Порошенко 2 березня підписав закон «Про приватизацію державного та комунального майна».

У березні ФДМ затвердив список об'єктів малої приватизації, що підлягають продажу в 2018 році. До нього увійшли близько 600 об'єктів.

У травні Гройсман заявив про початок малої приватизації з червня 2018 року.

Крім того, в травні уряд затвердив перелік підприємств великої приватизації на 2018 рік, до якого увійшли 26 підприємств.

Однак пізніше Кабмін виключив три підприємства зі списку «великої приватизації».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: