Пєсков розповів про труднощі з обміном Сенцова

Читать на русском
Олег Сенцов засуджений за дуже важкою статтею, й із цим пов'язані складнощі з його обміном.

Олег Сенцов засуджений за дуже важкою статтею, й із цим пов'язані складнощі з його обміном.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 22 червня, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє РІА «Новости».

У якому випадку Путін може погодитися на звільнення Сенцова?38 країн світу закликали генсека ООН сприяти звільненню Олега Сенцова, який голодує вже місяць. Чи вплине це на керівництво РФ, міркували експерти.

Таку заяву Пєсков зробив, відповідаючи на запитання журналіста про те, чи ускладнюється ситуація тим, що Сенцов не визнає себе громадянином Росії.

«Ви розумієте, він засуджений, і засуджений за дуже тяжкою статтею, ось у чому річ. Ідеться про те, ким він вважається де-юре, й тут не важливо, ким він себе визнає й ким він себе не визнає. Ви знаєте, що ця тема обмінів зачіпалася вчора (в четвер – ред.) під час телефонних розмов президентів Путіна й Порошенка, і власне, в руслі ось цих обговорень на рівні глав держав працюють омбудсмени двох країн», – заявив Пєсков.

Нагадаємо, Петро Порошенкота Володимир Путін провели телефонну розмову, під час якої глави двох держав обговорили питання ув'язнених, а також виконання РФ положень Мінських домовленостей, що стосуються питань безпеки. Після розмови з Порошенком Путін скликав Раду безпеки РФ, в якій узяли участь топ-чиновники країни.

Раніше Сенцов відмовився припиняти голодування на прохання ЄСПЛ.

Як відомо, Сенцов голодує 39-й день. У нього почалися проблеми із серцем і нирками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: