Німців попередили про загрозу застосування біологічної зброї

Читать на русском
Федеральний прокурор Німеччини Петер Франк попередив про небезпеку терористичних нападів із використанням біологічної зброї.

Федеральний прокурор Німеччини Петер Франк попередив про небезпеку терористичних нападів із використанням біологічної зброї.

«Нам потрібно розпрощатися з уявленням про те, що теракти завжди відбуваються за одним і тим же зразком», Ц заявив він 20 червня в ефірі телеканалу ARD, передає DW, пише «Слово і Діло».

Топ-10 можливих ризиків для людства в 2018 роціЯкщо 10 років назад найбільшим планетарним ризиком вважався обвал активів, то зараз найвищою загрозою для людства визнані природні катаклізми.

Правоохоронні органи та спецслужби Німеччини тривалий час вивчають загрозу таких атак, зазначив він.

За його словами, терористи діють «дуже винахідливо» і намагаються «асиметрично випробувати всі можливі сценарії», включаючи можливість застосування біологічної зброї. До цієї загрози треба потрібно готовим, вважає Франк.

13 червня в Німеччині арештували 29-річного громадянина Тунісу Зіфа Аллаха Х. Під час обшуку в його квартирі в Кельні правоохоронні органи виявили 3150 насінин рицини, майже 84 міліграми отруйної речовини рицин, 250 металевих кульок, дві пляшки з легкозаймистим засобом для видалення лаку для нігтів, дріт із припаяними лампочками та 950 грамів сірого порошку, що містить піротехнічні речовини з петард.

Рицин, виявлений у його житлі, експерти класифікують як «потенційну біологічну бойову отруйну речовину».

До цього тунісець не потрапляв до поля зору поліції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: