ІДІЛ пригрозив терактами на фіналі Ліги чемпіонів у Києві: реакція соцмереж

Читать на русском

Фінал Ліги чемпіонів у Києві відбудеться вже за три дні, 26 травня. Терористи ІДІЛ погрожують влаштувати в цей час теракти в центрі столиці.
Слово і Діло

Британське видання The Sun оприлюднило інформацію про те, що терористи «Ісламської держави» загрожують терактами в Києві під час фіналу Ліги чемпіонів.

За даними журналістів, у закритих Telegram-каналах терористів були оприлюднені відповідні банери з написами «Скоро в Києві. Ліга чемпіонів. «Ісламська держава» в Києві» та «Ми будемо там. «Ісламська держава».

«Слово і Діло» розбиралося, що в соціальних мережах думають про терористичну загрозу під час фіналу ЛЧ в столиці.

«Хочеться вірити, що ця інформація відома не лише англійською журналістам, а й українським спецслужбам», – написав журналіст Олександр Швець.

«Виплеканий і спонсорований Кремлем ІДІЛ закликає до терактів у Києві під час фіналу Ліги чемпіонів 26.05.2018. Путін залякує. Залякує як нас, так і гостей з Іспанії та Великої Британії, а також інших країн. Треба бути готовими й не боятися», – написав Назар Приходько.

«В ІДІЛ зараз на батьківщині проблем хоч греблю гати. Місцеві осередки? Можливо, але, чесно кажучи, сумнівно. Україна не те місце, підійшла б країна, що воює з ІДІЛ, Франція чи Росія, а так немає сенсу», – вважає Сергій Пастухов.

«У Києві буде купа європейців, яких ці бородаті хлопці регулярно відправляють в інший світ, а заходи безпеки при цьому менш суворі. Вони вміють переїжджати натовп на величезних машинах, підривати й тикати ножем направо й наліво. Не хочу нагнітати, але, сподіваюся, ви знайдете, чим зайнятися в ці дні, крім як гуляти Києвом у місцях скупчення людей. На правоохоронну систему сподіватися не варто. Нехай краще вона нас здивує, ніж знову розчарує», – написала журналістка Валерія Івашкіна.

«ІДІЛ не розуміє, кому вони погрожують терактом. Вибухом або черговою перестрілкою в центрі Києва вже давно нікого не здивуєш. А якщо постраждає хтось із політиків/чиновників, то вони ще й на виборах свої 5-7% отримати зможуть», – написав Денис Гороховський.

Нагадаємо, до завершення фіналу Ліги чемпіонів у Києві підрозділу Міністерства внутрішніх справ України переведені в надзвичайний режим роботи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: