Щороку перед Днем Незалежності Кличко роздає обіцянки про реконструкцію Поштової площі

Читать на русском
Цього разу столичний градоначальник обіцяє завершити епопею з реконструкцією історичної площі на Подолі та ввести її в експлуатацію якраз до 24 серпня.

Мер Києва Віталій Кличко обіцяє завершити реконструкцію Поштової площі та ввести її в експлуатацію до Дня Незалежності України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу політика.

«До Дня Незалежності буде відкритий громадський простір з унікальним фонтаном, зеленою зоною, сучасний, комфортний, де кияни зможуть гарно провести час з дітьми і родиною, відпочити, спуститися на набережну Дніпра. Передбачені пандуси для людей з обмеженими можливостями, а також спеціальні заїзди для велосипедистів. Реконструкція Поштової площі – це один з кроків, який дозволить зробити наше місто сучасним і водночас не втратити його ідентичності та самобутності», – пообіцяв столичний голова.

Разом з тим, за словами Кличка, архітектори врахували численні побажання киян щодо того, щоб на Поштовій площі було більше зелених зон, тож київська влада планує розгорнути там додаткові газони й озеленити територію. Перебудова площі разом із будівництвом відкритої минулого року транспортної розв'язки коштувала місту 427 млн грн, розповів мер.

Між тим, це далеко не перша обіцянка київського мера, що стосується благоустрою Поштової площі. До слова, рік тому, до 23 річниці Незалежності України Кличко пообіцяв розрахуватися з будівельниками, які працювали над реконструкцією площі. Тоді столичний голова свого слова дотримав. Однак на цьому традиція приурочувати виконання робіт на історичній площі на Подолі у Кличка не закінчилась: уже 9 липня цього року він заявив, що до 24 серпня там буде відкрита пішохідна зона.

А раніше, 2 березня 2015 року, після виявлення на території будівництва підземного торгового центу під Поштовою площею стародавньої вулиці часів Київської Русі, мер пообіцяв зберегти археологічну пам'ятку, яка, як тепер відомо, стане однією з принад зазначеного торгового центру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: