Музей на Поштовій: киян закликають прийти на мітинг під КМДА

Читать на русском
Дослідниця Києва Аннабелла Моріна закликала киян прийти сьогодні до КМДА щодо повернення ділянки на Поштовій площі громаді та створення музею.

У наметах на Поштовій площі, встановлених активістами в середу, 20 червня, після демонтажу воріт на будівельному майданчику на місці розкопок, ніч минула спокійно.

Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook дослідниця Києва, громадська активістка Аннабелла Моріна, пише «Слово і Діло».

Моріна закликала киян прийти сьогодні о 10:30 до КМДА.

«Цей день розставить крапки над «i». Хто ми, чи потрібне нам наше справжнє минуле. Чи потрібне нам справжнє майбутнє. Якщо місто не захистить Поштову площу, археологічні розкопки, старовину, місце хрещення, значить, всього цього в нас не буде. Не обманюйте себе «компромісами» влади. Відразу після ухвалення бажаного для неї рішення (не дай Бог), вона увімкне каток», – зазначила активістка.

Як відомо, 20 червня активісти демонтували ворота й встановили контроль на будівельному майданчику на Поштовій площі в Києві, де були знайдені артефакти часів Київської Русі.

Раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що Київрада на своєму засіданні в четвер, 21 червня, розгляне узгоджений проект рішення щодо збереження артефактів, знайдених під час розкопок на Поштовій площі.

Реконструкція Поштової площі: хто завершить проектКиївська міська рада ухвалила в першому читанні рішення про припинення інвестиційного договору із забудовником торгово-розважального центру на Поштовій площі.

Нагадаємо, кілька років тому під час будівництва підземного торговельного центру на Поштовій площі в Києві археологи розкопали вулицю XI-XII століть. Серед знахідок: печатки княжої доби, наконечники стріл, прикраси, стремена, глиняний посуд.

Роботи учених на цьому місці тривали з весни 2015-го. Але на початку 2017-го процес зупинився через небажання інвестора продовжувати фінансувати дослідження.

19 квітня 2018 року Київрада ухвалила за основу проект рішення, який передбачає розірвання інвестиційного договору з компанією-забудовником, повернення ділянки на Поштовій площі громаді Києва й подальше створення музею.

7 червня Київська міська рада провалила рішення про припинення інвестиційного договору із забудовником торгово-розважального центру на Поштовій площі в Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: