Автогаз знову подешевшав у всій Україні

Читать на русском
За період з 15 до 18 вересня роздрібні ціни на зріджений газ у мережах українських АЗС знову знизилися.

За період із 15 до 18 вересня роздрібні ціни на зріджений газ у мережах українських АЗС знову знизилися. В середньому в країні газ подешевшав на 15 коп./л – до 14,71 грн/л.

Про це пише [Enkorr] (http://enkorr.com.ua/a/news/Tsena_avtogaza_na_vihodnih_prodolzhili_snizhenie/229242) з посиланням на консалтингову групу А-95, яка виробляє ціновий моніторинг ринку, передає «Слово і Діло».

Як змінювалася ціна автогазу за останній рік?За тиждень ціна газу на заправках зросла на третину порівняно з початком року. Експерти запевняють, що незабаром ціна відіграє назад, політики збирають протести, а автомобілісти викладають зайві гроші за паливо. «Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, як змінювалася ціна автогазу за останні 12 місяців.

Відзначається, що ціни на газ опустили практично всі оператори ринку. Найбільше вони знизилися в запорізькій мережі ZOG – на 65 коп./л, до 14,65 грн/л.

На 30 коп./л ціну знизив AMIC. У цій мережі газ продається по 14,3 грн/л.

KLO, OKKO, SOCAR, «БРСМ-Нафта», «Овіс», «Укрнафта» та «Авіас» знизили ціну в межах 20 коп./л. Найдешевше газ продається в мережі «Авантаж» – по 13,35 грн/л, у мережі «Схід» («Глуск Україна») ціна становить 13,50 грн/л, «Барс 2000» – 13,90 грн/л.

Як відомо, із середини серпня в Україні почав дорожчати газ для автомобілів, встановивши абсолютний рекорд за всю історію. Зріджений газ подорожчав на заправках у півтора раза, а оптові ціни зросли вдвічі.

Наприкінці серпня президент Петро Порошенко пообіцяв, що ціни на зріджений газ знизяться в другій половині вересня. Корекція цін почалася вже 31 серпня.

Раніше в Міненерго повідомили, якими будуть ціни на автогаз.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: