За прогул – позбавити мандата народного депутата: Барна розповів, як покращити дисципліну

Читать на русском
Народний депутат Олег Барна закликав колег підтримати законопроект щодо підвищення дисципліни у ВР.

У четвер, 21 червня, народний депутат Олег Барна закликав колег підтримати законопроект щодо підвищення дисципліни у ВР.

Як пише «Слово і Діло», про це нардеп сказав під час брифінгу.

Брифінг 20.06.2018 Олег БарнаRadaTVchannel

«Наразі актуальним питанням для належної роботи Верховної Ради України є забезпечення присутності народних депутатів України під час голосувань Верховної Ради України. Під час пленарних тижнів роботи Верховної Ради електронна та письмова реєстрація не повною мірою гарантують присутність народних депутатів протягом робочого дня саме в залі засідань Верховної Ради, тим більше не гарантують їх участь у голосуваннях. Тому разом з електронною та письмовою реєстрацією народних депутатів слід взяти під контроль саме участь народного депутата в голосуваннях Верховної Ради, що є його безпосередньою діяльністю й буде зобов’язувати народного депутата бути присутнім і належним чином виконувати свої службові обов’язки, дотримуватися дисципліни відвідування засідань Верховної Ради України й брати участь у голосуваннях під загрозою позбавлення мандата народного депутата України», – зазначив Барна.

На думку парламентаря, «грошові стягнення із заробітної плати за час пропуску засідань» не є тим фактором, який зобов’язує депутата брати участь у засіданнях ВР. Тому Барна пропонує внести зміни до статті 81 Конституції України щодо дострокового припинення повноважень народних депутатів України.

Раніше експерти зазаначали, що проблема невідвідуваності депутатів базується на тому, що депутати в робочий час просто займаються іншими своїми справами.

Також «Слово і Діло» писало, про боротьбу з кнопкодавством.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: