Прогулянка Яценюка та Гройсмана: для чого політики з'явилися на людях удвох

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Яценюк контролює певну групу депутатів, які, очевидно, потрібні прем'єру, адже БПП та НФ – дві політсили, що складають коаліцію.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Цибулько, оцінюючи прогулянку Хрещатиком колишнього прем’єра Арсенія Яценюка з нинішнім очільником Кабміну Володимиром Гройсманом.

«Публічні відносини представників двох політсил важливі та якраз є сигналом того, що справи в коаліції не найгірші, а сама коаліція готова до взаємних компромісів між політсилами заради досягнення своїх цілей та завдань», – констатував Цибулько.

На його думку, про об’єднання НФ та БПП говорити поки зарано.

«Відмова від участі в останніх виборах свідчить про те, що НФ свій електоральний потенціал розгубив, але він має досить розгалужену структуру, велику кількість фондів. Депутатський корпус НФ ще може зіграти свою роль, тому чи буде об’єднана політсила БПП+НФ, залежатиме від президентської кампанії», – зазначив політолог.

За його словами, важливим буде те, яку стратегію обере висуванець коаліції на президентських виборах.

У НФ єдиний шлях – повний ребрендинг. Ще кращим буде створення кількох паралельних структур, які поборються на різних територіях за різні електоральні групи. Можливості того ж Авакова в Харкові одні, а на Буковині – зовсім інші.

«І в тому, що НФ відмовився від проміжних місцевих виборів була своя логіка. Це можливість переосмислити себе. НФ переміг за гарячими слідами, коли популярність військових була високою. Командири добробатів зробили ім’я політсилі, не Яценюк», – наголосив він.

Експерт зауважив, що в цій ситуації НФ потрібно взяти паузу.

Яценюк vs. Гройсман: чий Кабмін встиг більше за перший рік роботи?У день річниці роботи уряду Володимир Гройсмана «Слово і Діло» показало, як відрізняється відповідальність чинного Кабінету міністрів від відповідальності його попередників – другого уряду Арсенія Яценюка.

«Потенціал ще дає НФ змогу через ребрендинг та паузу бути впливовою силою. Наразі демонстрація дружби прем’єрів – це сигнал про те, що в коаліції все нормально, а діалог прем’єра з НФ ведеться постійно», – проаналізував Володимир Цибулько.

Скільки обіцянок за рік встигли роздати й виконати міністри під керівництвом Яценюка та чи вдалося підопічним Гройсмана перевершити попередників, читайте в матеріалі «Яценюк vs. Гройсман. Чий Кабмін встиг більше за перший рік роботи?».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: