МВФ вітає створення Антикорупційного суду

Читать на русском
Голова МВФ висловлює подяку президенту і вітає його намір зробити суд чинним до кінця цього року.

Міжнародний валютний фонд вітає створення Антикорупційного суду.

Про це йдеться в заяві директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард щодо України за підсумками вчорашньої розмови з президентом України Петром Порошенком, пише «Слово і Діло».

«Я дуже обнадіяла прийняттям українським парламентом закону про Вищий антикорупційний суд, що є суттєвим кроком вперед у боротьбі влади проти корупції. Новий закон прокладає шлях незалежного і сильного Антикорупційного суду, який спільно з існуючими інститутами (НАБУ і САП) долучиться до забезпечення відповідальності та справедливості, яких вимагає народ України від своїх чиновників», - зазначила Лагард.

Голова МВФ висловлює подяку президенту і вітає його намір зробити суд чинним до кінця цього року.

Ще одна умова МВФ – підвищення ціни на газ. Які ризики та як діяти Україні?У НБУ говорять про те, що місія МВФ прибуде в Україну після підвищення ціни на газ, що було однією з вимог кредиторів, як і створення Антикорупційного суду. За створення нового органу влада проголосувала, але питання тарифів так і не вирішене. Оцінили ситуацію експерти.

«Ми погодилися, що зараз дуже важливим є невідкладне прийняття парламентом допоміжного закону, який подав президент для фактичного створення суду. Не менш важливими є зміни для відновлення підтриманих в першому читанні вимог щодо розгляду Вищим антикорупційним судом всіх віднесених до його юрисдикції справ, зокрема тих, що представляють собою все нові апеляції щодо рішень, винесених судами першої інстанції», - підкреслила вона.

Також Лагард зазначила, що МВФ домовився співпрацювати з урядом і президентом щодо вирішення питань цін на газ і бюджету.

Раніше в НБУ розповіли, коли Україна отримає черговий транш від МВФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: