НАБУ розслідує брехню в декларації екс-голови Держекоінспекції

Читать на русском
В Антикорупційному бюро розслідують неправду в декларації колишнього керівника Держекоінспекції, який забув про майно.
Андрій Заїкафото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування в кримінальному провадженні про брехню в декларації колишнього голови Державної екологічної іспекціі Андрія Заїки.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіло поінформоване джерело.

За інформацією співрозмовника, Заїка в деклараціях за 2015-2016 роки забув вказати низку майна своєї матері та дружини. Кримінальне провадження порушене за ст. 366-1 Кримінального кодексу України (декларування недостовірної інформації).

Також джерело повідомило, що в рамках цієї справи проходили обшуки наприкінці травня.

Як відомо, Національне агентство з питань запобігання корупції затвердило обґрунтований висновок за результатами перевірки декларацій Заїки за 2015-2016 роки. Зазначалося, що екс-голова Держекоінспекції в декларації за 2015 рік не вказав земельну ділянку в Ялті, землю дружини в Київській області та 3 земельні ділянки матері в Київській та Чернігівській областях. До того ж він не задекларував автомобілі дружини Mazda 5 і матері Nissan Qashqai, а також дохід від продажу свого прогулянкового катера.

Крім того, голова Держекоінспекції в декларації за 2016 рік не вказав автомобіль Peugeot 2008, придбаний його матір'ю цьогоріч, а також дохід, отриманий нею й дружиною від продажу об'єктів нерухомого та рухомого майна: двох земельних ділянок, житлового будинку, квартири, бази відпочинку та двох автомобілів.

Повідомляється, що чиновник також не вказав у обох деклараціях фінансові зобов'язання перед банком за кредитним договором, які виконав лише в 2017 році. Ба більше, колишній чиновник отримував від Національного банку ліцензію на здійснення інвестицій за кордоном. Сам він підтвердив НАЗК, що придбав корпоративні права за кордоном, однак якої компанії, не повідомив. У Нацагентстві відзначили, що в кожній декларації чиновника виявлене незазначення об'єктів декларування на суму понад 4,6 мільйонагривень.

Нагадаємо, НАБУ розпочало розслідування незаконного збагачення нардепа з групи «Відродження».

Раніше Бюро перевіряло можливу брехню в декларації мера Одеси Геннадія Труханова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: