Зустріч Денісової та Москалькової: подробиці

Читать на русском
Уповноважені з прав людини України і Росії Людмила Денісова та Тетяна Москалькова в понеділок, 18 червня, провели зустріч в Москві.

Уповноважені з прав людини України і Росії Людмила Денісова та Тетяна Москалькова в понеділок, 18 червня, провели зустріч в Москві.

Про це повідомляється на сторінці українського омбудсмена в Facebook, пише «Слово і Діло».

Москалькова запропонувала українській колезі спільно розробити пропозиції щодо врегулювання статусу осіб, позиції по громадянству яких в двох країнах розходяться.

«За результатами наших моніторингових візитів ми можемо сформувати пакет пропозицій для Президентів, може бути, про укладення угоди, що стосується цієї категорії осіб з неврегульованим статусом. Це буде важливий крок вперед», - зазначила російський омбудсмен.

Вона також заявила, що питання екстрадиції та передачі для відбування покарання в країну громадянства між Росією і Україною зараз не врегульовані. «Ми можемо запропонувати вирішення цих питань», - додала Москалькова.

У свою чергу Людмила Денісова зазначила, що як в списках ув'язнених, яких вона б хотіла відвідати в РФ, так і в списках, підготовлених Москальковою, є засуджені, яких як Росія, так і Україна вважають своїми громадянами.

«Ми готові сприяти тому, щоб на території України надавати таке право», - сказала Денісова.

Уповноважені також висловили надію на те, що за підсумками візитів вдасться домогтися рішення «більш глобального питання, пов'язаного з перебуванням під вартою громадян двох країн».

Раніше стало відомо, що Денісову не пустили до українського політв'язня Романа Сущенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: