В Україні стало менше тортур – ООН

Читать на русском
В Україні після 2016 року стало значно менше випадків нелюдського ставлення і тортур. Про це заявив спеціальний доповідач ООН з питань запобігання катуванням Нільс Мельцер.

В Україні після 2016 року стало значно менше випадків нелюдського ставлення і тортур.

Про це заявив спеціальний доповідач ООН з питань запобігання катуванням Нільс Мельцер в інтерв'ю Дзеркалу тижня після того, як в травні-червні оцінював ситуацію щодо заборони катувань в Україні, передає «Слово і Діло».

Візит генсека ООН на ЧС із футболу: дипломатія чи зрада?Генсек ООН їде на ЧС із футболу до РФ, де проведе зустріч із Володимиром Путіним, попри порушення РФ міжнародного права та норм тієї ж ООН. Оцінили ситуацію фахівці.

«Повинен сказати, що після 2016 року випадків нелюдського ставлення, тортур на території, контрольованій владою України, стало значно менше», - сказав Мельцер.

За його словами, в 2014-2016 роках була досить поширена практика незаконних утримань під вартою, нелюдського ставлення, але з тих пір ситуація з цим покращилася.

Він зазначив, що «в ізоляторах тимчасового тримання ситуація вже більш-менш нормальна». Однак, за словами Мельцера, заяви про неналежне ставлення стосуються саме затримання - до того, як людину офіційно беруть під варту і реєструють її в журналі.

«А це може тривати три дні і більше. Коли людину тримають неофіційно в камері у відділенні поліції, а десь в підвалі або навіть в кабінетах слідчих, оперативників. Там можуть застосовувати серйозні побиття і катування», - сказав він.

Нагадаємо, з початку окупації Криму зафіксовано понад півсотні випадків катувань.

Раніше Україна була обрана в економіко-соціальну раду ООН.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: