З початку окупації Криму зафіксовано понад півсотні випадків тортур

Читать на русском
З початку окупації Російською Федерацією Криму українські правозахисні організації нарахували 181 випадок негуманного поводження з жителями півострова, з них 55 випадків тортур.

З початку окупації Російською Федерацією Криму українські правозахисні організації нарахували 181 випадок негуманного поводження з жителями півострова, з них 55 випадків тортур.

Про це заявляла координатор КримSOS Таміла Ташева на прес-конференції, повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на Радіо Свобода.

За її словами, перші випадки негуманного ставлення до людей зафіксували в березні 2014 року, вони пов'язані «з спецоперацією Росії із захоплення Криму».

Один із потерпілих, житель Криму Ібрахімджон Мірпочаєв зазначив, що в серпні 2017 року співробітники ФСБ Росії провели обшук, затримали його і застосували тортури. Зокрема, російські силовики пов'язували його скотчем, надягали на голову мішок, били, пропускали струм.

«КримНаш»: якою ідеєю живе РФ і чому мало шансів повернути півострів?Президент Росії Володимир Путін заявив, що умов, за яких Росія повернула б Крим Україні, не існує. Про ситуацію з поверненням півострова говорили з експертами.

Мірпочаєв додав, що члени його сім'ї також піддалися тортурам. Крім цього, російські спецслужби намагалися його завербувати.

Адвокат Еміль Курбедінов пояснив, що таким чином представники спецслужб Росії намагаються зібрати факти для майбутнього кримінальної справи за статтею «екстремізм» або «тероризм» і схилити людини до співпраці зі спецслужбами.

У той же час начальник відділу прокуратури АР Крим Максим Кандзьоба підкреслив, що кримська прокуратура порушує кримінальні провадження за всіма фактами катувань та нелюдського поводження з людьми на тимчасово окупованій території. «Зараз зареєстровано близько 140 кримінальних справ», - зазначив він.

Раніше РФ захопила риболовецькі запаси України в Чорному морі.

Також відзначимо, що в кримському СІЗО Балуха поміщали в камеру-олівець.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: