У Рівненській області копачі бурштину напали на поліцейських

Читать на русском
У п'ятницю, 15 червня, близько 150 жителів Сарненського району Рівненської області вийшли на мітинг, протестуючи через боротьбу правоохоронців із незаконним видобутком бурштину-сирцю.

У п'ятницю, 15 червня, близько 150 жителів Сарненського району Рівненської області вийшли на мітинг, протестуючи через боротьбу правоохоронців із незаконним видобутком бурштину-сирцю.

Учасники акції перекрили автодорогу Київ-Ковель-Ягодин у районі села Федорівка близько 11:45. Як повідомили в обласній поліції, протестувальники поводилися агресивно, пише «Слово і Діло».

Масовий захід, згідно зі встановленими правилами, охороняла поліція. В повідомленні вказується, що учасники мітингу почали смикати правоохоронців і кидати в них каміння. Один із чоловіків вибив у поліцейського відеокамеру, після чого виник конфлікт. Під час зіткнення поранення отримали вісім поліцейських.

Як політики вирішують проблему з незаконним видобутком бурштинуСлово і Діло розбиралось, які обіцянки щодо легалізації видобутку бурштину давали українські політики.

«Станом на 14 годин до медичних установ за допомогою звернулися вісім поліцейських. Інформація про інших потерпілих учасників інциденту або місцевих жителів до поліції поки що не надходила», – йдеться в повідомленні.

Слідчі порушили кримінальні провадження в зв'язку з заподіянням працівнику правоохоронного органу тілесних ушкоджень під час виконання службових обов'язків і перекриття транспортних комунікацій. Через годину протестувальники розійшлися. Рух транспортних засобів відновили.

Зараз правоохоронці проводять слідчі дії й встановлюють осіб, причетних до нападів на правоохоронців.

Раніше повідомлялося, що в Рівненській області через бурштин убили людину.

Також відзначимо, зі столичного гаража прокуратура вилучила майже 100 кілограмів бурштину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: