У Рівненській області через бурштин вбили людину

Читать на русском
Мешканці Житомирської області здійснили в Рівненській області розбійний напад на власника бурштину-сирцю та його батьків.

У Рівненській області п'ятеро чоловіків, намагаючись викрасти бурштин, вбили людину.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Західного регіону України, передає «Слово і Діло».

Оприлюднено список ліцензованих користувачів надрами бурштинуВ Україні є 9 компаній-власників спеціальних дозволів на користування надрами бурштину, які разом мають 18 ліцензій або спецдозволів.

Повідомляється, що ще 28 січня 2017 року жителі Житомирської області здійснили в Рівненській області розбійний напад на власника бурштину-сирцю та його батьків.

«В результаті сутички, що виникла в гаражі потерпілого, двоє з нападників здійснили декілька пострілів у батька. Від отриманих травм пенсіонер помер по дорозі в лікарню. Зрозумівши, що трапилося, правопорушники забрали мішок з коштовним камінням і зброєю, та почали втікати до залишеного зовні автомобіля», - йдеться в повідомленні.

Юрій БойкоНародний депутат України
Бойко заявив, що «Опоблок» підтримає урядовий законопроект щодо легалізації видобутку бурштинуСказано 22 травня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Повідомляється, що загальна вартість вкраденого бурштину становила понад 17 тис. доларів.

Військовою прокуратурою завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні передбачених ч. 4 ст. 187, ч. 1 ст. 263, п.п. 6, 9 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 263 і ч. 5 ст. 27 КК України. Обвинувальний акт у кримінальному провадженні вже направлено до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, зі столичного гаража прокуратура вилучила майже 100 кілограм бурштину.

Відзначимо також, що 17 липня під час зіткнення з копачами бурштину постраждали поліцейські.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: